چند نکته مهم و با اهمیت در گوینده گی خبر

چند نکته مهم و با اهمیت در گوینده گی خبر:

1.    یاد بگیرید ورق های کاغذ را در استدیو طوری جا به جا کنید که صدای آن از میکروفون پخش نشود.

2.    در صورت اشتباه در خواندن ، صادقانه عذر خواهی کنید. اما اگر بتوانید اشتباه به نحوی جبران کنید که به عنوان اشتباه جلوه نکند. این کار را بکنید.

3.    هماهنگی با عوامل خبر، بسیار مهم است. در مواردی خبر های جدید برای خواندن در استدیو به شما داده می شود یا تصمیم بر حذف برخی از اخبار گرفته می شود. همه این ها باید در کمال هماهنگی صورت پذیرد تا مشکلی در ارائه اخبار ایجاد نکند.

..........


4.    برای گوینده ، تحقیق امری مهم است. تحقیق برای تسلط با موضوعات مختلف به ویژه در خصوص موضوعاتی که قرار است با خبرنگاران یا مهمانان استدیویی و تیلویفونی سوال و جواب کنید ، بسیار مهم و موثر است. تحقیق می تواند کتابخانه ای یا با استفاده از مراکز اطلاع رسانی کمپیوتری باشد. برخی از مراکز اطلاع رسانی، مندرجات روزنامه های معتبر پر تیراژ، اسناد غیر محرمانه دولتی ، دایره المعارف ها و بسیاری از اطلاعات دیگر را طبقه بندی و در اختیار مشترکین قرار می دهند.

5.    در بداهه گویی های شروع ، بین و پایان خبر و ارتباط با خبرنگار دقت کنید که

a.     واژه ها و عبارات مبهم و نامفهوم نباشند

b.     مطالب حتی الامکان با زمان حال و جملات معلوم باشد

c.     از به کار بردن واژه ها و عبارت های زاید خود داری شود

d.     از کلمات اختصاری و حروف اقتصادی اگر خیلی شناخته شده نیستند استفاده نشود.

e.     از عنوان های اسمی مشاغل استفاده شود

f.      به سوابق کیفری افراد اشاره نشود

g.     آمارو ارقام پیچیده تا حد امکان ساده شود

h.     مطالب به زبانی ساده بیان شود

i.       از اشاره بی مورد به سن افراد، شغل و ... پرهیز شود

j.       زمان حال در گفتار ، خیر را زنده تر می کند

6.    قبل از گوینده شدن باید شنونده خوبی بود. هر گوینده تازه کاری باید در ابتدا مدت زیادی را حرف شنیدن کند، شنیدن سخنان و گفتار کسانی که به این حرفه مشغولند ، فرد را از زیبایی و لطافت کلام یا برعکس از ناهنجاری ها و اشکالات موجود در بیان شان ، آگاه می سازد که درین صورت، گوینده تازه کار می تواند از محسنات آن ها ، استفاده کند و از اشکالات شان پرهیز کند (باید توجه داشت این نکته به منزله تقلید صدا از آن ها نیست)

 

 

 

 

مهارت های رو خوانی:

در شرایطی که مستقیماً خبری ازبعضی دریافت می شود و فرصتی برای ویرایش وجود ندارد که اصطلاحاً به آن ببر و بخوان می گویند ، گوینده خبر باید از مهارت رو خوانی بالایی بر خور دار باشد.