لیلی و مجنون داستانی آریایی است که حقیقت یا افسانه بودن آن جای بحث بسیار دارد. در ادبیات عرب شعرهای زیادی در وصف لیلی و عشق سوزناک او وجود دارد، که به مجنون یا قیس عامری نسبت میدهند، اما ظاهراً از شاعران مختلفی بودهاست. داستان لیلی و مجنون در ادبیات فارسی دری نیز مشهور بودهاست، تا این که در سال ۵۸۴ هجری قمری «حکیم جمال الدین ابومحمد الیاس بن یوسف» معروف به نظامی گنجوی آن را به عنوان سومین گنج از پنج گنج خود به نظم میآورد. این داستان جز جانمایهٔ آن، که افسانهای عربی است، بیشترش آفریدهٔ ذهن خلاق و طبع موزون استاد بزرگ شهر گنجه، (نظامی) است و آنچنان در ادبیات فارسی و کشورهای همسایه مورد توجه قرار گرفتهاست که پس از او ۳۸ شاعر فارسیزبان، ۱۳ شاعر ترکزبان، و ۱ شاعر اردوزبان به تقلید از نظامی، این داستان را به نظم آوردهاند.
مثنوی لیلی و مجنون شامل ۴۵۰۰ بیت است، که به سال ۵۸۴ به نام شروانشاه ابوالمظفر اخستان سروده شدهاست در این مثنوی داستان پر سوز و گداز عشق مجنون (قیس عامری) از قبیله بنی عامر و لیلی دختر سعد به رشته نظم درآمدهاست که از داستانهای مشهور عامیانه (فولکلور) تازی پیش از اسلام میباشد.
لغو راهپیمایی دروغی بیش نیست سایتهای جنبش سبز در دست کودتا چیان است لطفا اطلاع رسانی کنید سایتهای منتسب به جنبش سبز تحت اختیار دولت کودتا قرار گرفته است. وخبر های آن جعلی می باشد اقایان موسوی و کروبی تحت بازداشت خانگی می باشند وصدور بیانیه لغو راهپیمایی توسط سپاه تنظیم شده