مطالب گوناگون و یاد داشت های احمد بلال

زمانی بود که یک موضوع را در موتور های جستجوگر جستجو میکردم اما نمی یافتم. به همین خاطر خواستم یک ویبلاک پر محتوا و خوب بنویسم

مطالب گوناگون و یاد داشت های احمد بلال

زمانی بود که یک موضوع را در موتور های جستجوگر جستجو میکردم اما نمی یافتم. به همین خاطر خواستم یک ویبلاک پر محتوا و خوب بنویسم

عـــــــسل :-

عسل عبارت ازماده شیرین ومعطری است که بوسیله زنبورعسل ازکاسه گل هاویاازدیگرقسمت های نباتات جمع آوری میشود.

به عباره دیگرعسل عبارت ازشیره گل ها که زنبور

عسل توسط خرطوم کوچک خودآن را مکید ه وازراه دهن به کیسه بسیارکوچک موسوم به کیسه عسلی وارد میکند وقتی میزان عصاره جمع آوری شده به حدود40 ملی گرام رسید گل هارا رها کرده وبه سمت کندو پروازمیکند جالب اینکه برای تهیه یک کیلو عسل زنبور باید عصاره20 میلون گل را جمع وبه کندو حمل کند.

عسل عبارت ازیک غذای مکمل میباشد که دارای مواد ضروری اولیه میباشد که نظر به فصل سال مقدار ورطوبت آب وهوا و شیره گل ها تفاوت نشان میدهد.

مقدار قند وشیره گلها به نسبت نباتات، زمین که نبات در آن روًییده محل وساحات  مختلف متفاوت است.

عسل که درفصل اول سال بدست میآید یک غذای مکمل میباشدوعسل، دروسط وآخرسال بدست می آید دارای کیفیت کمتر میباشد.

جنس عسل :-

جنس عسل  هم بسته بطرز مواظبت ونگهداری زنبور وگلها ی منطقه  متفاوت است .عسل که ازگلهای آقاقبا،شبدرسفید وسپرس به دست میایدخیلی زیاد ولی نسبتاً کم عطر است زود رس وکم کم دانه دانه میباشد

عسل که ازگلهای کوهستانی بدست میآید مانند اسطور خودرس سویز وغیره خیلی معطر ولطیف است.

ترکیب کیمیاوی عسل:-

عسل ماده نهایت مغلق وفوق ا لعاده مغذی وشفابخش است، به اثبات رسیده که هر قطره عسل بیشتر از70نوع مواد مختلف مورد ضرورت عضویت را احتوا مینماید عسل به ذات خود تقریبآگلوکوز وفرکتوزخالص میباشد.

علاوه برگلوکوزوفرکتوزفرمنتهای بسیارمفید برای عضویت ازقبیل پراوکسیدازو لیپازدرترکیب کیمیاوی عسل شامل میاشد.

درعسل بالخاصه در عسل گندم سیاه  Polyfelloron)و(Polygonaceae)    املاح منگنیز،سلیکان،المونیم، کرومیم،لیتیم،مس،نیکل، قلعی،تیتانیم وجست که برای عضویت ضروری میباشد، موجوداست

Oxalic acid و C itric acid ,.Di oxysuccinic acid ,.Malic acid   عسل سرشار از

که اسید های عضوی   است برعلاوه ازین درعسل پروتینها ،امینواسیدها،هورمونهاوانتیبیوتیکها وجود دارد.)

ترکیب کیمیاوی عسل بسیار پیچیده است وعسل که منشآگیاهی دارند ترکیب آنها نیز فرق میکند که4/3 حصه وزن آنرا کاربوهایدریت تشکیل میدهدوبقیه آن عبارت ازپروتین،املاح معدنی ،عناصرمعطر، انزایم ها،ویتامینها ومقدار کمی آب میباشد. تااکنون 20نوع قنددرعسل شناسایی شده اند.

که قنداصلی عسل راقند های ساده onosaccharide  Mتشکیل میدهدمانند گلو کوزولوالوز  levulose و  Glucose که به ترتیب40% و34% عسل راتشکیل میدهد علاوه برین درترکیب  کیمیاوی عسل پولی سکراید ها که ازچندقندساده تشکیل شده میباشد.

((poly saccharaidesمانندMaltose, sachroseوLactoseکه تاحدود1-2%عسل راتشکیل .مید هد

که درا ثر انزائم بنام انورتازInvertase که مهمترین انزایم موجود در عسل است به کلوکوز ولوالوز تبدیل میشود.

مواد معد نی :-

مواد معدنی در عسل بطور اوسط 17% است که این مقدار از یک الی دو فیصد در تغیر مباشد وبیشترین مواد معدنی موجود درعسل پوتاسیم ،کلسیم ،فاسفورس ، سودیم ، منگنیز ،سیلیکان ،المونیوم ،کرومیم ،مس ،لتیم ،نکل آهن وغیره مباشد .

انزایم ها:-

انزایم های موجود در عسل عبارت اند از .

1- انورتاز: Invertase این انزایم از غده لعابیه زنبور ترشح وسکروز موجود در عسل را به گلوکوز ولوالوز تبدیلمی نموده .

2 - الفا وبیتا امیلاز :-

منشه وعمل این انزایم مشخص نیست ولی عقیده بر این است که این انزایم توسط زنبور عسل تهیه میشود .

3-گلوکوزاوکسیداز:-

این انزایم ازغده شیری ترشح وباعث اکسید شد ن گلوکوزوتبدیل آن به گلوکونیک اسید می شود .

4- انزایمهای دیگر :-

مانند فوسفتاز وInhibine درعسل وجوددارند.  Inhibine خاصیت باکتری کشی دارد که ازرشد باکتریادرعسل جلوگیری میکند.

درعسل ویتامین های  B1  B2, ,B3,  B5, B6و C می باشد.

نظرات 1 + ارسال نظر
فرزانه 1387/09/08 ساعت 10:19 ق.ظ http://www.takupu.mihanblog.com

نسل امروز منتظر حضور شما در وبلاگ و اظهار نظر شما در وبلاگ می باشد

منتظر نظر من باشید و تشکر از نظر تان

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد